سیاه و سفید کردن عکس با کنتراست بالا در فتوشاپ
در این بخش از آموزش فتوشاپ به شما نحوه سیاه و سفید کردن عکس در فتوشاپ را خواهیم آموخت که چگونه تصاویر خود را با استفاده از Gradient Maps، سریعترین و سادهترین راه برای ایجاد عکسهای عالی و با کنتراست سیاه و سفید تبدیل کنید!
در این آموزش، به شما نشان میدهیم که چگونه با استفاده از Gradient Map، عکسها را به صورت فوری به سیاه و سفید با کنتراست بالا در فتوشاپ تبدیل کنید. راههای زیادی برای تبدیل تصاویر به سیاه و سفید وجود دارد، اما Gradient Maps یکی از بهترینها راه ها می باشد، زیرا استفاده از آنها بسیار سریع و آسان است و نتایج بسیار خوبی به ما میدهد. ما به شما نشان خواهم داد که چگونه از نقشه گرادیان استفاده کنید. و راز اینکه چرا Gradient Maps به عکسهای سیاه و سفید کنتراست بالایی میدهد را به شما نشان میدهیم.
در این آموزش از فتوشاپ 2021 استفاده می کنیم و در نسخه های به روزتر نیز این قابلیت ها قابل دسترسی است.
در زیر نمونه کار نهایی را قرار داده ایم که وقتی کارمان تمام شد، افکت سیاه و سفید نهایی با کنتراست بالا به عکس افزوده شده است:
تنظیم سند
می توانید با هر تصویری این آموزش را دنبال کنید. ما از تصویر زیر استفاده کرده ایم.
Gradient Maps مقابل دستور Desaturate در فتوشاپ
برای اینکه واقعاً بفهمیم که Gradient Map چقدر میتواند با عکسهای سیاه و سفید مفید باشد. آن را با دستور Desaturate فتوشاپ مقایسه میکنیم، که راهی سریع برای حذف رنگ از یک تصویر است. هم Gradient Maps و هم دستور Desaturate در اصل راه حل های ساده برای انجام این کار هستند. بنابراین بیایید ببینیم کدام یک در تبدیل تصویر به سیاه و سفید بهتر عمل می کند.
ما با دستور Desaturate شروع می کنیم. در پنل لایه ها، تصویر در لایه پس زمینه ظاهر می شود:
با کشیدن آن بر روی نماد لایه جدید، یک کپی از لایه پس زمینه ایجاد کنید:
سپس روی نام کپی دوبار کلیک کنید (کپی پسزمینه):
و نام آن را Desaturated تغییر دهید. Enter (Win) / Return (Mac) را فشار دهید تا آن را بپذیرید:
برای حذف رنگ، به منوی Image در نوار منو و سپس به تنظیمات بروید:
و دستور Desaturate را انتخاب کنید:
فتوشاپ فورا رنگ را از تصویر حذف می کند و آن را سیاه و سفید می کند.
اما نتیجه چندان چشمگیر و خوب نیست. هیچ سایه تاریک یا هایلایت روشنی وجود ندارد که به آن کنتراست بالایی بدهد که از یک تصویر سیاه و سفید عالی انتظار داریم. در عوض، آن را فقط شبیه آنچه که است به نظر می رسد. تصویری بدون رنگ:
برای مشاهده آموزش های دیگر فتوشاپ بر روی لینک مربوط کلیک کنید:
آموزش ادیت عکس با فتوشاپ به صورت حرفه ای
آموزش جابجایی و تغییر چهره حرفه ای در فتوشاپ
آموزش سفيد كردن پس زمینه عکس در فتوشاپ
آموزش تغییر رنگ پس زمینه عکس در فتوشاپ
آموزش تار یا مات کردن عکس در فتوشاپ
نحوه سیاه و سفید کردن عکس در فتوشاپ با Gradient Map
بنابراین بیایید نتیجه دستور Desaturate را با آنچه که با استفاده از Gradient Map بدست می آوریم مقایسه کنیم.
من لایه Desaturated را با کلیک کردن روی نماد نمایان بودن آن خاموش می کنم:
مرحله 1: رنگ های پیش زمینه و پس زمینه فتوشاپ را ریست کنید
قبل از افزودن Gradient Map، در نوار ابزار مطمئن شوید که رنگهای پیشزمینه و پسزمینه شما به صورت پیشفرض تنظیم شدهاند، سیاه برای پیشزمینه و سفید برای پسزمینه:
دلیل آن این است که به طور پیشفرض، Gradient Maps از یک گرادیان بر اساس رنگهای پیشزمینه و پسزمینه فعلی ما استفاده میکند. بنابراین اگر رنگ شما روی رنگ های مختلف تنظیم شده است، روی نماد کوچک Reset در بالای آنها کلیک کنید. یا حرف D (برای پیش فرض ها) را روی صفحه کلید خود فشار دهید:
مرحله 2: یک لایه تنظیم Gradient Map اضافه کنید
سپس برای افزودن Gradient Map، به پنل لایه ها برگردید، روی نماد New Fill یا Adjustment Layer در پایین کلیک کنید:
و یک لایه تنظیم نقشه گرادیان را از لیست انتخاب کنید:
و بلافاصله، یک تصویر سیاه و سفید با کنتراست بسیار بالاتر، با سایه های تیره تر، هایلایت های روشن تر و جزئیات کلی بیشتر دریافت می کنیم:
مقایسه نتایج سیاه و سفید کردن عکس در فتوشاپ
در اینجا مقایسه ای کنار هم از نتایج حاصل از دستور Desaturate (چپ) و Gradient Map (راست) است.
به راحتی می توان فهمید که نسخه سیاه و سفید Gradient Map چقدر بهتر به نظر می رسد. حتی اگر به همان مقدار زمان نیاز داشته باشد. کنتراست بالاتر باعث میشود که تصویر با جزئیات بیشتر در صورت و موهای او، و بافتهای واضحتر در ژاکت و پسزمینه، به تصویر کشیده شود:
چگونه Gradient Maps تصاویر را به سیاه و سفید تبدیل می کند
چرا Gradient Maps در ایجاد تصاویر سیاه و سفید با کنتراست بالا بسیار خوب است؟ واقعا دو دلیل وجود دارد و اولین مورد به دلیل نحوه عملکرد Gradient Map است.
طور خلاصه، Gradient Map رنگ های اصلی تصویر شما را می گیرد و آنها را با رنگ های یک گرادیان جایگزین می کند.
در پنل Properties، گرادیانی را می بینیم که Gradient Map از آن استفاده می کند. و به طور پیش فرض، بر اساس رنگ های پیش زمینه و پس زمینه ما است، به همین دلیل است که آنها را به سیاه و سفید برمی گرداند:
Gradient Maps جایگزین رنگ ها بر اساس روشنایی آنها می شود. بنابراین از آنجایی که ما از شیب سیاه به سفید استفاده می کنیم، تیره ترین رنگ ها در تصویر با سیاه یا خاکستری تیره جایگزین می شوند. روشن ترین رنگ ها اکنون سفید یا خاکستری روشن هستند. و رنگها با روشناییشان در جایی در وسط، اکنون سایهای از خاکستری از میان تنهای شیب دارند:
چرا Gradient Maps تصاویری با کنتراست بالا ایجاد می کند؟
به همین دلیل است که وقتی Gradient Map را اضافه کردیم، تصویر به سیاه و سفید تبدیل شد. اما چرا تصویر سیاه و سفید کنتراست بالایی دارد؟ چرا کنتراست با Gradient Map نه تنها از نسخه غیراشباع، بلکه حتی از تصویر اصلی بالاتر است؟ دلیل آن گزینه ای است که در ویرایشگر گرادیان یافت می شود.
باز کردن ویرایشگر گرادیان
برای باز کردن Gradient Editor، روی گرادیان در پنل Properties کلیک کنید:
گزینه Smoothness
در اینجا در Gradient Editor، درست بالای نوار پیش نمایش گرادیان، گزینه ای به نام Smoothness وجود دارد. به طور پیش فرض، Smoothness روی 100 درصد تنظیم شده است. و این بدان معنی است که فتوشاپ در تلاش است تا انتقال بین رنگ های مختلف یا در این مورد سایه های مختلف خاکستری را در گرادیان صاف کند:
چگونه صافی بر کنتراست تأثیر می گذارد
اما این ویژگی صاف کردن کنتراست در گرادیان را نیز افزایش می دهد. با فشار دادن رنگ های تیره بیشتر به سمت سیاه و رنگ های روشن تر به رنگ سفید، تفاوت بین رنگ های تیره و روشن را افزایش می دهد. و این همان چیزی است که به ما کنتراست بالاتری با تصویر سیاه و سفیدمان می دهد.
ببینید اگر صافی را تا 0 درصد کاهش دهیم، چه اتفاقی برای تصویر می افتد:
ناگهان کنتراست بالاتر را از دست می دهیم و تصویر سیاه و سفید اکنون بیشتر شبیه نتیجه دستور Desaturate است:
اما وقتی صافی را به 100 درصد برمیگردانم، کنتراست بالاتر برمیگردد:
گسترش و انقباض سایه ها و هایلایت ها
اگر با افزایش و کاهش مقدار Smoothness به نوار پیش نمایش گرادیان توجه کنید، در واقع می توانید ببینید که چه اتفاقی برای گرادیان می افتد. توجه داشته باشید که تیرهترین سایهها در سمت چپ و روشنترین سایهها در سمت راست چقدر به سمت داخل و به سمت تونهای میانی کشیده میشوند و Smoothness روی 100 درصد تنظیم شده است:
اما همانطور که مقدار Smoothness را کاهش می دهید، آن تیره ترین و روشن ترین سایه ها به سمت لبه ها رانده می شوند که رنگ های میانی را روشن می کند. و در صافی 0 درصد، انتقال طبیعی تری از سیاه به سفید دریافت می کنیم:
فعلاً یکنواختی را روی 0 درصد می گذارم و برای بستن ویرایشگر گرادیان روی OK کلیک می کنم.
و در اینجا مقایسه ای بین نسخه غیراشباع (چپ) و Gradient Map با صافی تنظیم شده روی 0 درصد (راست) وجود دارد. اکنون که مزیت Gradient Map را با کاهش صافی از بین برده ایم، این دو نسخه شبیه به هم هستند. اگرچه Gradient Map هنوز کمی بهتر به نظر می رسد:
البته، تمام هدف استفاده از Gradient Map به دست آوردن آن افکت کنتراست بالاست. بنابراین من Gradient Editor را دوباره باز میکنم و Smoothness را به 100 درصد برمیگردانم. سپس روی OK کلیک می کنم تا بسته شود. و اکنون به تصویر سیاه و سفید با کنتراست بالا بازگشته ایم:
بیشتر بخوانید: اگر برای ادیت و ویرایش عکس در سیستم عامل اندروید و IOS به دنبال برنامه فتوشاپ عکس هستید حتما مقاله مربوطه را بخوانید.
نتیجه سیاه و سفید کردن عکس در فتوشاپ
در این آموزش به شما یاد دادیم که چگونه با استفاده از Gradient Maps عکس های خود را در فتوشاپ سیاه و سفید با کنتراست بالا ایجاد کنید. اما برای استفاده از Gradient Map، باید مطمئن شوید که رنگهای پیشزمینه و پسزمینه روی پیشفرض تنظیم شدهاند. علاوه بر فتوشاپ شما می توانید آموزش ایندیزاین سایت ما را دنبال نمایید.
علاوه بر نسخه اصلی فتوشاپ می توانید از نسخه های شبیه به این نرم افزار که به صورت فتوشاپ آنلاین می باشد نیز استفاده کنید.